1. del

Sledili sta leti  2008 in 2009, ki so ga zaznamovali številni  nastopi na slovenskih festivalih in nemalo vrhunskih dosežkov na tem področju. Le kdo ne pozna naših takratnih uspešnic »Življenje so ene Štange«,  »Alja huodte grjemo hitru«, »Cigu migu«, »Na Valentinovo« ter »Mezinček«. Vsi takratni hiti so leta 2009 izšli na CD-ju in DVD-ju z naslovom »Življenje so ene štenge«. Pesem »Življenje so ene štenge« bo ostala za vedno, je življenjska, resnična in obenem tudi šaljiva.  Ob vseh teh uspešnicah vsakomur zapoje in zaigra srce ter marsikomu izmed nas se orosi oko ob spominu na vse nagrade in priznanja, ki smo jih zanje prejeli. Prav tako pa ne moremo ostati ravnodušni, ko med seznami naših uspehov prebiramo uspehe, med drugimi pa lahko omenjamo tudi odlično sodelovanje z Big Band orkestrom RTV Slovenije leta 2010.
Naše glasbeno druženje z občinstvom ima veliko sporočilnost, predvsem pa smo ponosni na to, da nam sporočate, da vas naša glasba notranje bogati. V letu 2011 smo bili osrednji gostje Festivala Graška gora. Da smo res vztrajni polni idej in zabavni dokazuje tudi leto 2012 in povabilo v TV  oddajo Na Zdravje, kjer smo s pesmijo »Poletno nebo« s ponosom predstavljali našo domačo občino, in lahko rečemo, da smo še vedno glavni ambasadorji in promotorji naše občine.

  1. del

V času čudovitega  glasbenega  ustvarjanja smo Malibujevci nizali barve na glasbenem platnu  s svojimi glasovi in zvoki. Mešali smo jih in združevali, dokler niso nastale tudi uspešnice, ki  bodo za vedno ostale. 
Mavrični vrtiljak se je odvrtel. Čeprav smo na glasbeno galejo  vstopili pred mnogimi leti z vero, ljubeznijo in upanjem, je do danes nismo zapustili, temveč smo na njej s svojim večletnim snovanjem zaznamovali področje slovenske narodnozabavne glasbe. S svojo umetniško ustvarjalnostjo se iz leta v leto uspešneje spoprijemamo z izzivi, ki nam jih javni nastopi na raznih festivalih ponujajo. To smo dokazali tudi 2013 z uspešnico »Goveja juha«, ki je bila tudi naslovna skladba jubilejnega 10 CD skupine tega leta. Z njo na odru čutimo v stiku z vami  izjemno energijo. V vseh teh letih so nam s svojimi avtorskimi prispevki največ pomagali Božidar Volfand Wolf, Andrej Baša in Jani Lipičnik, ki je bil nekaj časa tudi član skupine Malibu. Zadnja leta so bila predvsem leta številnih nastopov in koncertov ter priprav na nove zmage, ki nas čakajo sedaj, ko smo izdali pesem »Dvigam sidro« in zajadrali z velikim vetrom v jadrih naprej.
Zato, dragi prijatelji, bodite naši prijatelji še naprej, saj vedno pozitivno razmišljamo in živimo. To pa je ključ do tega, da se nam vedno znova dogajajo lepe reči.
Želimo si, da bi bilo takih glasbenih let v prihodnje še veliko, saj skupno petje in ples bogatijo naše »Štenge življenja«.


Hvala.
Marjan Uljan

Sponzorji

Facebook

SFbBox by website